Att börja planera ett bröllop kan i början vara överväldigande med alla saker som ska fixas och bokas. Var ska man börja? I det här blogginlägget går vi igenom några saker som behöver planeras! Vi rekommenderar att man påbörjar bröllopsplaneringen 9-12 månader innan den stora dagen.

1. Välja bröllopstema och datum

Det första ni behöver bestämma er för är vilket datum som ni vill gifta er på. Vill ni ha något speciellt tema på bröllopet? Hur många och vilka gäster ska ni bjuda? Tänk på att ni kan behöva boka kyrka eller annan lokal för vigsel långt i förväg!

2. Hur stort ska bröllopet vara?

Nästa steg när ni planerar bröllop är att bestämma sig för hur mycket bröllopet får kosta! Tänk på att vara ute i god tid med bröllopsklänningen då det behöver finnas tid för att eventuellt sy eller justera den. Behöver ni boka en fotograf till bröllopet? Bestäm även hur stort bröllopet ska vara och börja sätt ihop en gästlista.

3. Planera bröllopsmeny och inbjudningar

Skicka ut inbjudningskort och börja utforma en bröllopsmeny! Ni bör även välja ut och boka eventuella band till vigsel och bröllopsfest. Att fira bröllopet med en mysig smekmånad eller bröllopsresa är något som hör till och kan behöva planering!

Det här är bara ett axplock av saker som man behöver planera inför den stora dagen! Behöver du hjälp med att planera bröllopet är du välkommena att kontakta Lilly’s Delight!