När ni har bestämt plats och lokal och fått in alla OSA-anmälningar är det dags att börja med bordsplaceringen för bröllopet. Man kanske tänker bara är att placera ut gästerna lite här och var, men bordsplaceringen är faktiskt en viktig detalj eftersom du vill att alla dina gäster ska trivas och ha det roligt på bröllopet.

Några ”regler” vid bordsplaceringen på bröllopet

Det finns vissa tradtionsregler när det gäller bordsplacering på bröllop. Brudens och brudgummens närmaste familj sitter bredvid brudparet och de mer ytligt bekanta längre bort. Det kan också vara bra att blanda bruden och brudgummens släkt med vänner så det blir en härlig blandning vid borden. Det brukar alltid vara uppskattat att inte placera äldre personer så som mor- och farföräldrar bredvid högtalare och även se till att dem får sitta närmare toaletter och utgångar för att inte behöva gå så långt

En annan vanlig tanke vid bordsplacering inför bröllopet är att inte placera gifta par eller sambos bredvid varandra. Av erfarenhet vet vi att det dock brukar uppskattas om man sedan tidigare känner minst en person runt bordet. Singlar kan gärna placeras bredvid varandra för vem vet, kanske blir det just på ert bröllop som dem träffar sin självsfrände på!

Bordsplaceringskarta

Det kan vara en god idé att ha en tavla över bordsplaceringen där bordnamn står och vilka som ska sitta var. På så sätt uppstår det inte förvirring och bröllopsgästerna slipper gå runt och leta efter sin plats.
En annan trevlig detalj är ett festhäfte som ligger på varje bordsplats med t.ex middagsmenyn, en tidsflinje för hur ni träffades, en kort text om varje gäst, bilder och lite roliga festregler.

Har ni några frågor om hur ni ska planera bordsplaceringen på bröllopet? Välkommen att kontakta Lilly’s Delight Bröllopsplanerare. Första mötet är alltid gratis!